27 Mart 2017 Pazartesi

İTALYA / Pisa

İtalya gezilerinin olmazsa olmazı, aslında küçük, sıradan bir şehirken, eğik kulesiyle tüm dünyada tanınan Pisa şehri. En sonda yazacağımı baştan yazayım. 2011 yılında Romen arkadaşım Giuseppe ile birlikte Bükreş’den Sibiu’ya doğru gidiyorduk. Küçük bir kasabadan geçerken eğik bir kuleye göstererek “bak Ali” dedi. Pisa kulesi 4 derece eğik, buradaki kule 6 derece. Pisa’ya her yıl milyonlarca turist gidiyor, buraya kimse gelmiyor.” Kulenin çevresindeki turist selini izlerken Giusseppe’nin sözlerini düşündüm. Haklıydı. Pisa kulesi bugüne kadar gördüğüm en iyi pazarlama şaheserlerinden biri. Ortada bir hata, bir kusur var, birseyleri yanlış yapmışsın ve sen bu nahoş durumu kendi lehine çevirip bütün dünyayı yaptığın hata sonucunda oluşan durumu gösterebilmek için başka bir özelliği olmayan bu sıradan şehre getirtebiliyorsun. Turizmde reklam bu kadar önemli işte.
Ben Pisa’ya Floransa üzerinden ulaştım. Ortalama her yarım saatte bir Floransa tren istasyonundan, Pisa yönüne giden trenler var. Biletinizi ana hatlardaki gibi önceden almanıza gerek yok. Bilet ücreti 8.40 euro ve yolculuk süresi ortalama 45 dakika ile 1 saat aralığında. Bazı trenler bir çok istasyonda durduğu için daha yavaş gidiyor.





Pisa kulesiyle birlikte Pisa katedrali ve vaftizhaneninde içinde yeraldığı Piazza dei Miracoli, Pisa tren istasyonuna yürüyerek 20 dakika mesafede. Pisa tren istasyonundan çıktıktan sonra yolun karşısına geçip dümdüz ilerlemek gerekiyor. İstasyondan meydana otobüste var. Meydana ulaşınca arka fonda kule ile fotoğraf çektirmeye çalışan turistlerin şekilden şekile girişleri dikkatinizi çekecektir. Kuleye tırmanmak istiyorsanız güvenlik nedeniyle günlük sınırlı sayıda insanın kuleye çıkmasına izin verildiğinden özellikle yaz döneminde rezervasyonunuzu önceden internetten yaptırmakta yarar var.

Kulenin bulunduğu miracoli meydanı dışında istasyondan meydana gelirken geçilen alışveriş caddeleri, arno nehri kıyıları, caranova sarayı ve birkaç kilise daha gezilebilir. Bu şehre ayrılacak yarım gün tüm gezilecek yerleri görmek için yeterli, fazlası bence sıkıcı olur.





1 yorum:

  1. Pisa için uzun uzun yürümüştük ve sonunda biraz ucundan
    görmüştük. çok heyecanlanmıştık.ben çok beğendim pisa ve çevresini.
    mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri bence.

    YanıtlaSil